Lördag morgon

Lördags morgon. Barnen och Michael sover!!! Så nu är det lungt och skönt. Planerna för helgen är väl inte så många. I dag måste jag på stan och lämna tillbaka/byta kläder. Michael måste köpa  kostymer....han börjar sitt nya jobb på tisdag och måste bära kostym och slips varje dag. Han börjar som IT chef på Dr Oetker. Så nu kommer vi att äta fryst pizza varje dag.....Jag är väldit stolt över honom i alla fall.

På söndag kommer vi ev att få besök av min kompis Seny o hennes sambo o och senare en arbetskamrat till Michael som gärna vill träffa Piff o Puff

Bosse du kan sluta att läsa här, det är inte bra för ditt hjärta.
På måndag ska vi på 2 husvisningar...detta är det första som jag är mest intresserad av http://www.funda.nl/koop/almere/huis-10411122-saxofoonweg-75/fotos/

Och detta är det andra
http://www.funda.nl/koop/almere/huis-29578446-willem-pijperstraat-26/fotos/

Men jag är kluven. Jag vill jätte gärna köpa hus och känna att här ska jag bo. Jag har ju flyttat några gånger. Ca 35,Jag trivs väldigt bra här i Holland. Bättre här än i Sverige, men jag saknar min famielj och sedan Piff o Puff kom har det blivit värre. Så familjen flytta hit!!!!
Så på ett sätt kan jag tänka mig att bo i Sverige bara för att vara nära familjen. Jag skulle gärna vilja bo i Stenungsund!!!! Där finns det många fina hus med, nära till syster och kusin Tobias, nära till morfar och kusin Therese.
Men mewn vi får väl se vad som händer i framtiden, även om vi köper hus behöver man ju inte bo där för resten av livet :)


Dop

Tänkte att jag skulle berätta om vårat fina dom som vi hade den 25 April. Det var vekligen lyckat.
Vi åkte till Göteborg den 21 April. Vi lämnade Almere 03.00 och var i GBG vid 15. Killarna var hur duktiga som helst på vägen. Dom sov mest men ändå. Eftersom jag är ganska liten så kan jag sitta i mitte i bak och underhålla dom och även mata dom. Det är första gången som jag har matat dom samtidigt....


I alla fall på söndagen var det dax för den stora dagen. Det var högässa denna söndagen så det var en lång Gudstjänst. Normallt brukar man inte ha dop samtidigt som det är högmässa .men prästen var så gullig o klämde in oss ändå. Men vi fick skippa lite sånger o så. Vilket var lite tråkigt. Jag hade hittat en sådan fin sång som jag ville att någon skulle sjunga. Länken är här http://www.dopguiden.se/musik/tva_sma_underverk.html. Det är värt att lyssna på den.



Här är dom fina dopklänningarna som min syster har gjort!!! Tycker dom är grymt fina och jag är så stolt över min syster!!!





Morbror Bosse fick äran att bära in korsewt i kyrkan. Han skötte sig bra.



Jag o syster när vi just hade tagit på dom klänningarna. Det ser ut som Alex tittat på Domino så säger: Fan brosan du har ju kläning på dig.


Stundens allvar.. jag var liv rädd att dom skulle börja skrika. Domino har en sådna röst så man blir hörsel skadan och när Alex börjar skrika slutar han aldrig...men det gick bra.


En stålt pappa och Domino


Sedan var det dax för smörgåstårta och vanlig tårta. Tårtan har Tanja gjort. Tycker den är jätte fin!!!! God var den oxå :)


Här är syster med kusin Theres och terroristerna


Det var en väldigt bra dag!!! Jag är stolt över killarna som skötte sig så bra. När det blev bestämt att vi skulle flytta tillbaka till Holland, så tänkte jag att jag skiter i dopet. Men syster hade redan börjat med klänningarna så jag bestämmde att vi gör det ändå. Vilket jag är väldigt glad över att vi gjorde. Det var verkligen en perfekt dag.
Tack alla som var med o hjälpte till, utan er  hade det aldrig gått

Gyn besök

i går var det dax att att gå till gyn och göra det där cancer provet... Vilket jag inte har gjort på 10 år.
jag hatar att gå till gyn så jag har alltid bra ursäkter att inte gå dit.  Men nu efter gradiviteten borde man väl vara van med gyn besök. Minst en gång i månaden fick jag lägga mig i den härliga stolen....hmmm.
Som sagt i går gick jag dit, stolt över mig själv. Men det gick inte att göra något prov. Jag hade för starka muskler i bäckenbotten och kunde inte slappna av. Så nu var jag där i onödan. Gyn dr, hade inte sett så starka muskler tidigare, det känns bra att höra för mig, det är ju bara 5 månader sedan Piff o Puff kom. Även om dom kom med snitt. Alex låg långt ner i bäckenen från början, från vecka 23 kunde man inte mäta hans huvud mer, för att det låg så långt ner. Det var den största annledningen till att jag skulle vila och ligga ner så mycket som möjligt. Vilket gick så där.


Bad pojkar










Förra veckan köpte vi 2 badhinkar till huliganerna. jag tänkte att vi kanske kan spra lite tid på kvällen om dom kan bada själva. Dom sitter ju inte så jätte bra än, så att sätta dom i badbaljan är ingen höjdare.
Men det såg ut som dom gillade detta. Domino var helt bananas. Han försökte göra badrummet till en swiming pool eller så. Jag trodde jag skulle vara torr efter detta... jag misslyckades totalt med det.

Vännerna i gula bilar



Efter vi hade fikat i lördags i Mauideberg och skulle åka hem, så startar inte bilen. Den är död!! Vi får hjälp av en trevlig kille att putta osv men bilen är död. Det är 25 grader ute ocg trålande sol. barnen behöver äta...
Som tyr har vi mat med i alla fall. Michael ringde ANWB (typ bärningsbil) Vi betalar 80 euro per år, och dom kommer dom å  hjälper än var man än är i hela europa. Skulle dom inte kunna fixa bilen så bärgar dom den till närmaste verkstad och vi får en hyr bil. Detta är för 80 euro om året!!!!
Gula bilen kom, vårat batteri var slut, men han satte in ett nytt. Så nu fungerar bilen igen.

Vi har fått ett liv igen



En lite glad Alexander. För er som inte vet så kan jag berätta att Alexander har sovit VÄLDIGT dåligt tidigare. Det har börjat att ta ut sin rätt på oss. Han sov kanske 3 timmar sedna vakande han en gång var 30 min hela natten.
Men förra vecka fick vi nog efter att ha provat ALLT!!! Vi lät honom ligga i sängen o gnälla. ( Han var inte hysterisk eller så) efter 2 nätter så sover han mycket bättre, han kan vakan men han somnar om igen,!!!!!!!
Hoppas att detta håller i sig. Det känns som ett mirakel för oss. Nu sover han från 19-05,30. Vi har fått ett liv igen

Invigning av våra ny vagnar



Vi har äntligen köpt 2 paparply vagnar så det går lättare att åka i väg någonstans. Den stora Easy walker får knappt plats i bilen och den väger 25 kg... Men äntligen har vi fått tummen ur.
Detta var perfekt för oss. Jag har beställt en greg som man kan sätta i hop dom båda vagnarna så det blir en dubbel. Hoppas att den kommer i veckan och att den passar.

Bilden är tagin i lördags, Pingstafton. Vi var ute hela dagen. Kolla vädret. 25 grader. Så vi var på favo baren vid slusen o kollade på båtar och fikade.

Bästa



Bästa Alexander, solstålen, gullungen.
Alex började skratta väldigt tidigt tror det var i slutat av Januari. Han är himmla söt

Finast



Finaste Dominic,pussgurkan, Buddababyn han har många namn

Morfar


Morfar tyckte barnen om!!! Och jag tror morfar tycker om barnen med. Det ser så ut.
Då bodde vi nära... bara 6 km. Nu är det 120 mil... så nu ses vi inte så ofta. Vilket är jatte tråkigt. Vi saknar dig morfar

Händer inte så mycket



I januari hände det inte så mycket för våran del. Jag försökte återhämta mig från mina operationer, och det tog tid. Sedan var vädret inte det roligaste. Snö och kallt. Inte vad jag ville ha. Vissa veckor var jag inte ens utanför dörren. Inte ens till ICA... En riktig depp månad.

Pass








I mitten av Januari ville vi ordna pass till barnen så vi kunde åka till Holland och hälsa på farmor och farfar.
Vi åkte till GBG för att ordna detta, i värsta skit vädret + att jag har fortfarande svårt att gå efter senaste operationen. Men skam den som ger sig. Väl på plats på polis stationen. Så säger killen dom måste hålla huvudet själva och ha ögonen öppna!!!!! Hallo eller. Jag tror dom var 7 veckor och 6 veckor för tidigt födda!! Hur ska det gå till????+ Michael totalt vansinnig. Till slut åkte vi till Japan foto studio o  tog kort där. Det var en JÄTTE hygglig kille där som hjälpte oss. Vi var affärens attraktion den dagen. Vi hade en massa publik, som tyckte det var roligt att titta på killarna. Michael o jag tyckte inte det var lika roligt. Men till sist fick vi lite bilder.
Michael bokade tid med Hollänska konulatet och sedan fick dom sina pass!!!!! Att det ska vara så otroligt krångligt!!!

Små terrorister



Här är dom små, kläderna dom har är stl 44 och alldeles för stora....

1 Jan 2010

Det nya årtet började väl inte så jätte bra för min del eller för våran del
jag hade lite ont i magen men det hade jag sedan kjejsarsnittet, o dr tyckte att det var normallt.
men jag hade aldrig ont i snittet. Jag hade ont högre upp i magen och på sidan. efersom alvedon är min bästa vän sedan länge så åt jag dom som godis.
På förmidda skulle vi bara hem till min pappa o fika. Det är bara 5 km. Vi kom aldrig så långt efter bara några hundra meter så kände jag . Faan vad ont i magen jag har och det bara ökade. Så Michael fick vända o åka hem igen. Jag tänkte bara jag går o lägger mig så går det nog över. Men jag låg faktiskt på sängen o typ skrek av smärta. Michael ville ringa ambulans, men jag trodde aldrig att dom skulle komma, jag hade ju bara ont i magen...så jag ba honom ringa min bror i stället...Han brukar kösa alla problem!!!! Han är bäst. I alla fall både han och Michael ringde en ambulans. Bosse var förre ambulanse hemma o då bor han ändå 2,5 mil bort. Michael var ute på gatan o letade efter ambulansen i stumporna, eftersom våran gata är ny finns den inte på GPSen.
Grann frun var inne o passade mig och visste inte vad som höll på att hända (jag hade aldrig träffat henne heller). Hon trodde att jag skulle födda... eftersom det stod en bebis säng i vårat sovrum. tvillingarna sov i ett annat rum.
Men tillslut kom ambulansen men dom trodde oxå bara att det var en infekiton i snittet...men jag fick följa med till Kungälvs sjukhus i alla fall. Det är första gången jag har haft riktig dödsånget.
Det togs en massa prover och dom röntgade magen och jag fick morfin var 15 min....
Tillslut skickade dom mig till östra igen, eftersom dom trodde att det var blod i buken.
På östra hände det inte så mycket jag fick morfin 4 ggr i timmen och ingen förstod vad som var fel.
Dagen efter bestämde dom sig i alla fall för att öppna för att se vad som kan vara fel.

Dom hittade då 6 dl var i magen, han som opererade hittade inte alla organ så han fick till kalla hjälp. Till slut såg dom att blind tarmen var spruken...men dom vet inte var allt var kom i från. Nu trodde ajg att allt var frid o fröjd så jag kundefå åka hem till min man och mina små tvillingar. Ska man ha otur så ska man. I operation hade dom råkat skära av en massa nerver till mina ben. Så jag kunde inte stå upp. Jag blev kvar i en vecka. Det var fruktansvärt. Det jobbigaste var att veta att Michael skulle få ta hand om barnen som bara var 3  veckor. Men mina bästa syskon hjälpte honom. Tack o lov!!!!

Året började skit men det kan bara bli bättre!!!


Stolta



Här är stolta moster och morbror med dom små huliganerna.

Tomtenissarna



Pricis innan jul fick vi komma hem!!! Vilket var underbart skönt och skrämande på samma gång.
När vi väl kom hem känndes det som och nu då...jag kan inte det här. Vart är maualen???

Vi firade i alla fall jul hos min syster yster, Vilket var jätte trevligt. Första gången som vi tog oss ut med. Inte dåligt. Dom fina tomte kläderna fick dom av fina moster. Kläderna var stl 50. men gigantiska. Dom hade stl 42 eller så när dom föddes. Vi hade några stl 44 kläder som oxå var för stora...

Jag ser fortfarande ut som en elefant på bilden. Jag trodde att kg skulle försvinna när barnen var ute. Nej inte på mig. Jag forsatte att svälla EFTER förlossningen. Vilket var normaltt enl dr....

En vecka gammla



Alexander och Dominic föddes på östra sjukhuset i Göteborg, efter 2 dagar blev vi flyttade till Mölndals sjukhus. Eftersom dom var friska bara lite små. På Mölndal fick vi stanna i nästan 2 veckor. Det var långa veckor. Kände mig som en fånge och längtade hem. Saknade min lilla Snoppie (katten).

Alex och Domino kune inte äta själva från början så vi fick sond mata dom. Jag valde att inte amma. Vilket jag inte har ångrat en sekund. Alex hade lite svårt med sin andning några gånger så hans hjärta höll på att stanna.
Det är tydligen vanligt förtidigt födda barn.

The begining



Vi börjar väl här. Piff & Puff föddes 091208. 6 veckor för tidigt, men dom mådde väldigt bra.
Det är Piff= Alexander till vämster och Puff= Dominic till höger
Alex vägde 1935kg och Dominic 2040 kg båda var 42 cm långa.

Många säger att deras barn är det finaste dom sett...ärligt det tycker inte jag. jag tyckte inte att dom var fina alls..
Så får man säkert inte tycka o tänka som mamma, men så var det. Det betyder inte att jag inte älskar dom, för det gör jag!!!!!

Välkommen till min nya blogg!

Tina heter jag. Jag tänke berätta om tvillingarna Piff & Puffs liv här för familj och vänner.
Tvillingarna föddes 091208 med kjejsarsnitt 6 veckor för tidigt.

I familjen finns också stolta pappan, Michael och Snoppie våran älskade bebis (katt) som blir 3 år nu.
Vi bor i Almere just utanför Amsterdam i Holland.

Jag började jobba 1 maj, 3 dagar i veckan och barnen går hos dagmamma.

RSS 2.0